Betallösningar för e-handel

Om du har en e-handel är det viktigt att dina kunder kan betala. Du behöver alltså ha minst en betallösning som gör att dina kunder kan betala för de produkter som de beställer via din webbshop. Det finns många olika betalningslösningar för e-handelsföretag att använda sig av idag. Vilken du väljer och vilken som passar bäst i just din situation beror på ditt företags behov och krav. Några av de mest populära betalningslösningarna för e-handelsföretag är PayPal, Stripe, Klarna och Swish. Var och en av dessa leverantörer erbjuder olika funktioner och fördelar, så se till att jämföra betallösningar innan du fattar ett beslut om vilken du ska använda dig av i företaget.

En annan viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer betalningslösning är säkerheten. Se till att den leverantör du väljer erbjuder robusta, genomarbetade och trygga säkerhetsfunktioner för att skydda dina kunders uppgifter. När du väl har valt en betalningslösning ska du se till att testa den noggrant innan du lanserar din e-handelsbutik. På så sätt säkerställer du att det inte finns några potentiella problem och att betalningarna behandlas smidigt, säkert och effektivt.

Betallösningar i Sverige

De svenska bankerna erbjuder numera inte bara att du som kortanvändare kan betala med kortet i kortmaskiner och bankdosor. Utan idag erbjuder även dessa banker olika betallösningar som innebär att de kan erbjuda sina företagskunder ett bättre och bredare utbud av tjänster. 

Betaltjänsterna som bankerna erbjuder kan vara direkta samarbeten med befintliga betalväxlar. Men det kan också vara så att bankerna på egen hand har utvecklat sina betaltjänster, det även digitala sådana. Dock är det vanligast att företag i Sverige lägger till en fristående betallösning (oftast digital) som inte kommer från en svensk bank.

Paypal

Paypal gör det möjligt för kunder att betala sina beställningar direkt på nätet med kreditkort, betalkort eller bankkonto. Paypal erbjuder ett antal funktioner och fördelar som gör det till ett attraktivt alternativ för e-handelsföretag och deras kunder. 

För det första är Paypal en global betalningslösning, vilket innebär att den kan användas av kunder över hela världen. För det andra erbjuder Paypal robusta säkerhetsfunktioner för att skydda dina kunders uppgifter. För det tredje är Paypal lätt att använda och integreras sömlöst med de flesta e-handelsplattformar. Slutligen erbjuder Paypal konkurrenskraftiga transaktionsavgifter som erbjuder dina kunder att göra köp utan dyra tilläggskostnader. 

Det finns några saker att tänka på när du använder Paypal som betalningslösning för din e-handelsverksamhet. Du måste bland annat skapa ett Paypal-konto och koppla det till din e-handelsplattform. Du måste även betala en transaktionsavgift för varje beställning som behandlas via Paypal. Det finns också en risk för att kunderna kan avbryta sina beställningar eller bestrida avgifter om de inte är nöjda med den produkt de får.

Överlag är dock Paypal en populär och bekväm betalningslösning för e-handelsföretag. Den erbjuder ett antal funktioner och fördelar som gör den till ett attraktivt alternativ för företag av alla storlekar och i olika branscher. Om du letar efter en trygg och smidig betalningslösning för ditt e-handelsföretag är Paypal definitivt värt att överväga.

Klarna

Klarna är en mycket trygg och lättanvänd betalningslösning för e-handelsföretag. Företaget är svenskt och kan därmed kännas som ett extra passande och säkert val för dig som driver e-handel i Sverige. I och med att både huvudkontoret ligger i Sverige och du har tillgång till svensk, mycket proffsig kundservice varje dag finns det mycket som talar för att du kan få den hjälp du behöver vid behov. 

Via Klarna kan du som användare bli erbjuden ett antal funktioner och fördelar som gör betallösningen till ett attraktivt alternativ för företag av alla storlekar. Klarna kan användas av de allra flesta och funkar även med de flesta e-handelsplattformar. I och med att Klarna hanterar sina betalningar via Paypal behöver du inte heller skapa ett separat konto hos dem. 

Klarna erbjuder också transaktionsavgifter som är överkomliga för dig som användare och kund, och så känns det som ett tryggt och säkert alternativ tack vare att du vid betalningar med Klarna måste identifiera dig med bank ID. Om du som driver en e-handel väljer Klarna som betalningslösning, vilket är väldigt vanligt, kommer många användare bli nöjda.  

Swish

Swish är en mobil betalningslösning som gör det möjligt för kunderna att betala sina beställningar via din e-handel med kredit- eller betalkort, fast utan att de faktiskt måste använda kortet. Istället krävs det bara att de identifierar sig med bank ID och vips är betalningen igenom. 

Swish erbjuder ett antal funktioner och fördelar som gör det till ett populärt alternativ för e-handelsföretag. Först och främst är Swish en svensk betalningslösning, men kan användas av kunder över hela världen. Swish erbjuder även robusta säkerhetsfunktioner för att skydda dina kunders uppgifter. Sist men inte minst så är Swish väldigt enkelt att förstå, och det går väldigt snabbt och smidigt att med hjälp av Bank-ID signera en betalning direkt i telefonen. 

Det finns några saker du behöver göra när du använder Swish som betalningslösning för ditt e-handelsföretag. Du skapa ett Swish-konto och koppla det till din e-handelsplattform. Du måste också ha ett svenskt bankkonto för att använda Swish, det vill säga ett konto dit du vill att dina kunders betalningar ska gå. Att skapa ett swish-konto och koppla det till rätt nummer och konto är snabbt gjort! 

Sammanfattningsvis är Swish en populär och bekväm betalningslösning för e-handelsföretag av många olika anledningar. Den erbjuder ett antal funktioner och fördelar som gör den till ett attraktivt alternativ för företag av alla storlekar och företag inom olika branscher.

Stripe

Stripe är en betalningslösning som gör det möjligt för kunderna att betala sina beställningar med kreditkort, betalkort eller bankkonto. Stripe en global betalningslösning och kan därmed på ett tryggt och säkert sätt användas av kunder över hela världen. De erbjuder seriösa säkerhetsfunktioner för att skydda dina och dina kunders uppgifter.

Betallösningen är lätt att använda och förstå, samt fungerar utmärkt och går att kombinera med de flesta e-handelsplattformar. Slutligen så erbjuder Stripe likt Klarna och Paypal transaktionsavgifter som är fördelaktiga jämfört med andra konkurrenter. Du som företag och användare kan med andra ord känna dig nöjd över ditt val av använda Stripe som betalningslösning. 

När du ska använda Stripe skapar du först ett konto hos dem, och kopplar det sen till din e-handelsplattform. Svårare än så är det inte! Stripe är en bra och enkel betalningslösning för e-handelsföretag. 

Olika faktorer som spelar roll – att hitta den bästa betallösningen

När du ska välja en betallösning för din e-handel är det inte bara att välja första bästa som du tycker verkar bra och så är det färdigt så. Utan du behöver tänka igenom vilken av alla moderna och smarta betalningslösningar som skulle kunna passa ditt företag bäst. För att hitta detta alternativ finns det ett visst antal faktorer som du bör tänka på.

Marknad och bransch

Bland annat spelar det roll vilken typ av marknad och bransch som din e-handel ingår i. Olika betallösningar fungerar nämligen bäst för olika marknader och branscher. Alltså spelar det roll vilken typ av produkt eller tjänst du säljer i frågan om vilken betallösning som är bäst för just dig och din verksamhet.

Kostnad

Priset på, det vill säga kostnaden för, en betallösning kan också vara en bidragande faktor till om det är lösning som passar dig eller inte. Alla betallösningar kostar olika mycket, och kommer även med olika valmöjligheter och alternativ. Kolla upp vad de alternativ du funderar på att använda kostar, och titta då även noga på antalet transaktioner och det genomsnittliga transaktionsvärdet för att få en tydlig bild av vad priset kan landa på för dig. 

Säkerhet och delbetalning

Som kund och beställare hos en e-handelplattform kan det vara avgörande att man då man köper produkten kan välja att delbetala eller betala senare. Därför kan det vara bra att använda en betallösning som erbjuder just detta, och det på ett smidigt sätt. Säkerhet är också något som är väldigt viktigt, såväl för dig som driver webbshoppen som för dina kunder!

Lämna en kommentar