Betala räkningar med kreditkort

Det blir allt vanligare att man använder sig av kreditkort. Det inte bara när man ska betala i mataffären eller under shoppingen, utan det även när man handlar online, tankar, går på restaurang eller bokar flygbiljetter. Många av dagens kreditkortsanvändare använder sina kreditkort i alla olika situationer som innebär någon form av betalning eller köp, såväl fysiskt som digitalt. Det blir till och med mer och mer vanligt att man använder sitt kreditkort för att betala räkningar. 

Att betala räkningar med sitt kreditkort är dock inte riktigt lika enkelt och smidigt som att betala på nätet eller i butiker. Det är nämligen inte alla kreditkortsutgivare som erbjuder just denna betalningsmöjlighet, och det finns sällan något helautomatiskt sätt att gå tillväga på som låter dig betala räkningarna på kredit helt smärtfritt.  

Men, det är trots allt möjligt. Det gäller bara att du ska veta hur! Nedan går vi igenom allt som du bör veta och ha koll på för att du ska kunna betala dina räkningar med kreditkort

Hur betala räkningar med kreditkort?

Det är idag dessvärre ingen självklarhet att man ska kunna betala sina räkningar och fakturor på ett smidigt och enkelt sätt med sitt kreditkort. Det är som sagt möjligt, men det finns inte allt för många kreditkortsutgivare som erbjuder denna möjlighet. Att betala i butiker är inga problem, men just betalning av räkningar kan vara rätt krångligt. 

För att du ska kunna ta del av denna möjlighet gäller det dock framförallt att du har ett kreditkort från en utgivare som erbjuder någon form av lösning på det. Du måste även veta hur du går tillväga för att genomföra den specifika betalningen. Ser du till att lösa detta behöver denna ”icke möjlighet” inte längre vara en nackdel med kreditkort. 

Med vilka kreditkort kan jag betala räkningar?

Idag finns det ett par kreditkortsutgivare och tjänster du kan vända dig till då du vill ges möjlighet att betala dina räkningar med kreditkortet. Nedan listar vi de olika alternativen så att du kan jämföra och hitta det mest passande alternativet för dig:

Supreme Card 

Med kreditkortet Supreme Card från resurs bank kan du välja att betala dina räkningar direkt med kortet. Resurs bank är alltså en kreditkortsutgivare som erbjuder denna betallösning. Detta trots att du har ett Supreme card utan årsavgift, som alltså är ett gratis kreditkort. Du kan dock välja att teckna kreditkort både med och utan avgift för att ges denna möjlighet.  

Har du ett kreditkort från Resurs Bank tillkommer endast 1% avgift för dig som vill betala räkningar på kredit. Det är också upp till dig att avgöra om hela räkningen ska betalas direkt eller om du önskar dela ut betalningen, räntefritt eller på längre avbetalning. Det enda du bör vara medveten om är att det endast går att betala med bankgiro, inte plusgiro. 

Supreme Card med stöd för betalning av räkningar

 • Supreme Card Classic 
 • Supreme Card Gold
 • Supreme Card World
 • Supreme Card Woman

Hur betala räkning med Resurs bank Supreme card?

Har du ett aktiverat kreditkort hos Resurs bank (något av de alternativ vi listat ovan) kan du välja att betala dina räkningar direkt med det kreditkortet. För att betala räkning med Supreme Card går du tillväga på följande sätt:

 1. Logga in hos Resurs bank och gå till mina sidor för Supreme card
 2. Välj kreditkortet som du vill använda för betalningen
 3. Ange att du vill betala en eller flera räkningar
 4. Fyll i all nödvändig information
 5. Signera med bank ID 
 6. Klart!

Andra tjänster för betalning av räkningar med kreditkort 

Utöver att du kan vända dig direkt till ett par kreditkortsutgivare – som Resurs bank – och teckna kreditkort där du erbjuds att betala räkningar med kreditkortet finns det vissa andra tjänster du kan använda för att genomföra samma betalningar. Nedan listar vi några av dessa alternativ:

Betalo

Betalo är en app som erbjuder dig att betala dina räkningar direkt med ditt kontokort, där du själv kan välja om du vill använda ditt kreditkort, betalkort eller bankkort. I Betalos app erbjuds du som användare även att ta del av andra smarta korttjänster – du kan bland annat föra över pengar och skicka pengar till andra mottagare. 

Det enda som krävs är att du lägger till ditt kredit- eller kontokort i appen. Därefter kan du använda dig av alla dessa betaltjänster och lösningar enligt det som passar dig. En stor fördel med just Betalo är att appen stödjer såväl de vanliga kortnätvärken som Visa och American express som andra banker och kortutgivare som erbjuder kreditkort. 

Hur betala räkningar med Betalo? 

För att betala dina räkningar med kreditkort via Betalo går du tillväga på följande sätt:

 1. Ladda ner Betalo appen till din telefon 
 2. Logga in i appen genom att verifiera dig med Bank ID
 3. Fyll i din e-postadress och ditt telefonnummer
 4. Lägg till det eller de betalkort som du vill kunna använda, inklusive kredirkort
 5. Ange att du vill betala en räkning och fyll sen i uppgifterna för räkningen direkt i appen
 6. Välj vilket kreditkort du vill använda för att genomföra betalningen
 7. Klart!

Lämna en kommentar